2019 - 15. heti összefoglaló

Egy éve, hogy az Önök bizalmából képviselhetem az ország legszebb választókerületét. Köszönöm, hogy bizalmat szavaztak nekem, továbbra is legjobb tudásom szerint fogom végezni azt a feladatot amelyet a választópolgároktól kaptam. Folytassuk közösen a megkezdett munkát!

Porga Gyula polgármester úrral mi is aláírtuk Orbán Viktor miniszterelnök úr 7 pontos programjának támogatói ívét. Védjük meg a keresztény, európai kultúránkat, hiszen szeretnénk még legalább ezer évig itt maradni, megőrizni a határainkat, és továbbadni a következő generációnak.

Horváth Balázsra, az Antall-kormány első belügyminiszterére emlékeztünk tegnap. Egy olyan ember emléke előtt tisztelegtünk, aki történelmi léptékben mérve nem is olyan régen tevékenykedett közöttünk, mégis életművét és munkásságát nyugodtan nevezhetjük történelminek. Horváth Balázs a kiszámíthatatlanságok korában volt egy kiszámítható és becsületes ember.

TÁMOGASSUK ORBÁN VIKTOR PROGRAMJÁT, ÁLLÍTSUK MEG A BEVÁNDORLÁST!

Tegnap ismét találkoztam a választókerület polgármestereivel, ezúttal Csehbánya volt a helyszín. Vendégünk volt Ugron Ákos Gábor a VERGA Zrt. vezérigazgatója, akinek ezúton is köszönöm, hogy elfogadta a meghívásunkat és sok hasznos információval ellátta polgármestereinket. Köszönöm Straub Dávid polgármester úrnak a vendéglátást, valamint, hogy megmutatta Csehbányát, a Bakony egyik ékszerdobozát.

Varga Benedekkel, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatójával egyeztettünk ma a Baláca Római villagazdaságot illetően. Izgalmas tervek a jövőre nèzve, melyhez kitűnő partner a Nemzeti Múzeum vezetèse, valamint Sövènyházi Balázs polgármester úr is.

➡️A véradók életmentők.
➡️A véradók hősök. 
➡️A véradás egyben szűrővizsgálat is, így visszajelzést kaphatsz egészségügyi állapotodról. 
➡️A véradás igazi közösségi élmény, együtt még jobb segíteni.

Nem csak József Attila születésnapjáról emlékezünk meg ezen a jeles napon, hanem a magyar irodalom nagyjairól is. Veszprémben több különleges program közül választhatunk.
Utazhatunk például versbuszokon, vagy akár szavalhatunk a Veszprémi Petőfi Színház aulájában, amiért cserébe egy színházjeggyel ajándékoznak meg minket. Az Utas és Holdvilág Antikváriumban is lehetőség nyílik verset mondani.

Mérföldkőhöz érkeztünk! Egy régóta várt infrastrukturális fejlesztés valósul meg a térségben! A kormány határozata alapján, elkülönítésre került az az összeg, amelyből a 8-as számú főút Veszprém déli elkerülő egy szakasza, valamint a 8-as 82-es út összekötő 2022 december 31-ig megépül.

Köszönöm a meghívást a Kozmutza Flóra Alapítványnak az immár 15. alkalommal megrendezett “jótékony mozgás” elnevezésű integrációs sportdélutánra! Egy közösséget jól jellemez, hogy miként viszonyulnak a fogyatékossággal élő embertársaikhoz. Nagyon örülök annak, hogy fogyatékkal élő és egészséges gyermekek egymást elfogadva, nyitottan a világra sportolhattak és játszhattak ismételten az Alapítvány jóvoltából.

Gyűlnek a támogatói aláírások! Nincs megállás!

Hajrá, hajrá!🇭🇺🇭🇺

Idén is megrendezésre került a Veszprémi Szakképzési Centrum iskoláiban a Szakmák Éjszakája. A kiváló pályaorientációs rendezvényen a továbbtanulás előtt álló általános iskolás diákok, idősebb társaikon keresztül nyerhettek betekintést a legkülönfélébb szakmákba!