2019 - 30. heti összefoglaló

Az Európai Uniós források elosztásánál vegyék figyelembe a nemzeti regionális jellegzetességet! A Székely Nemzeti Tanács (SZNT) hat évig pereskedett az Európai Bíróságon a polgári kezdeményezés elindításának lehetőségéért, míg végül sikerrel járt. A polgári kezdeményezés sikeréhez 2020. május 7-éig egymillió aláírást kell összegyűjteni legalább hét uniós tagországban, annak érdekében, hogy az Európai Parlament kötelezően foglalkozzon a kérdéssel. 🇪🇺🇭🇺

Osszuk meg minél többen és támogassuk egy aláírással a kezdeményezést! ⬇️

https://eci.ec.europa.eu/010/public/#/initiative

<3 ébredő Bakony hegység #szeretünkittélni

22 millió forintból újult meg az orvosi rendelő Úrkúton! Szeretettel gratulálok a településnek és Anikó Fülöp polgármester asszonynak a fejlesztéshez!

Nincs megállás, a Magyar Falu Program nyerteseként a fogorvosi rendelő is hamarosan új, modern köntösbe bújik. Hajrá Úrkút!

A Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem jótékonysági kezdeményezés azzal a céllal jött lètre, hogy a Kárpát-medence magyar gazdái búzájuk egy részét nemzeti összefogással a határon innen és túl élő, rászoruló magyar gyermekek ellátására adományozzák.

Tèsen került megrendezésre jelképesen a Veszprém Megyei Magyarok Kenyere Búzagyűjtő Nap. Hasonló nemes ügy èrdekèben a magyar gazdák mindig is pèldátlan összefogást mutattak, nincs ez máskènt most sem. Szeretettel gratulálok a kezdeményezéshez! 🌾🇭🇺

A Bándi Esték rendezvénysorozat keretén belül egy kötetlen beszélgetésben volt része az érdeklődőknek dr. Márfi Gyula érsek úrral. Szó esett a migráció és az iszlám veszélyeiről, valamint Magyarország jövőjéről. Köszönjük, hogy ismét bölcs és elgondolkodtató útravalót kaptunk.

A beszélgetést követően pedig megtekintettük a felújítás alatt álló templomot.

Közel 150 millió forintos uniós támogatásból létesült látogatóközpont Bándon az Essegvár közelében, amely a tegnapi napon a Bándi Búcsú és Falunap alkalmával került átadásra.

Bánd büszke kis közösség, ahol érdemes beruházni és fejleszteni. Gratulálok a településen élőknek és Zsolt Steigervald polgármester úrnak! Hajrá Bánd!